Choď na obsah Choď na menu
 


Medvídek

2. 12. 2018
Medvídek 
 
 
Dlouhá noc a mně se stýská moc
pro tebe malý dárek mám.
Přes hory přes ploty
medvídek z Bogoty už letí.
 
 
 
 
 
 
Uhasím nedofajčenú cigaretu a hodím ju do čerstvého snehu. Vystriem sa do mojej konečnej výšky čo je skoro dva metre. Pohľad tmavých očí presuniem na ľudoprázdnu ulicu. Jediné živé tvory ktoré sa nachádzajú v mojej blízkosti sú túlavé mačky. Nájde sa aj pár holubov, ktoré sa usilovne kŕmia zbytkami jedla čo tu zanechali rôzni ľudia. Mňa osobne to však momentálne vôbec nezaujíma. Moju pozornosť upúta niečo celkom iné. Nad hlavou mi preletí helikoptéra. Oprú sa do mňa nárazy vetra. Opravím si kabát a vlasy. Už prišli.
 
 
 
 
 
 
 
 
Medvídek plyšový na cestě křížový
Bůh ho ochrání.
Před smečkou římskejch psů 
a jejich úřadů
ti posílá lásku co v bříšku má.
 
 
 
 
 
 
 
Vrtuľník pristane v prijateľnej vzdialenosti pre obe strany. Odmietam sa trepať ďalej. Nech aj oni prejdú tých pár krokov. Trochu pohybu im nemôže uškodil. Koniec koncov, to oni iniciovali túto schôdzu. Ja som defacto v podstate len obyčajný kuriér v istom zmysle. Pozornosť upriamim späť na aktuálne dianie. Oproti mne prichádza partička drsných chlapov. Poslali vyjednávačov. Pozdravíme sa a po niekoľkých zdvorilostných frázach predo mňa zložia svoje kufre.
 
 
 
 
 
 
 
 
Medvídek z Bogoty usnul a sní
na kříži z Golgoty spí.
Za třicet stříbrných
z medvídka padá sníh.
No a ti římští psi ho sjíždějí na saních
o Vánocích.
 
 
 
 
 
 
Otvoria ich a ukážu mi obsah. Spokojne sa pousmejem. Vykúkajú na mňa malé plastové sáčky plnené bielym práškom. Očami ich v rýchlosti skontrolujem. Sú v poriadku. Je ich dosť. Respektíve presne toľko ako sme sa dohodli. Úplne pre istotu namatkovo vytiahnem jeden balíček. Otvorím ho a trocha obsahu si vysypem do dlane. Ochutnám ho, aby som zistil kvalitu pri produktu. Nemienim platiť len tak za niečo. Skoro zavrním, keď ho skúsim. Prvotriedna kvalita ako má byť. Tak za toto zaplatím rád.
 
 
 
 
 
 
 
Nesvatá hodina medvídka proklíná
že odhodil korunu bez trnů.
Medvídek ospalý pod křížem pokleká
chce pít.
Kalichem sladkosti medvídka napustí
do bříška jak to má rád.
Koruna plyšová, vánoční cukroví
nikdo se nedoví o svatozáři trnový.
 
 
 
 
 
 
 
Zavolám svojich ľudí aby priniesli prachy. Od istého momentu sa o prevzatie a kontrolu dodávky starám sám. Aspoň mám istotu, že sa nič nepokazí. Nie z mojej strany. Testovací balíček poriadne zatvorím a schovám do vrecka bundy. O ostatné záležitosti sa postarajú asistenti. V podstate to už ide len z ručky do ručky. Naposledy skontrolujem či máme všetko. Našťastie áno. Šéf by ma zabil keby sme niečo pokazili. A to skutočne nechcem. Na to sa mám dosť rád. Ale nebojte. Nie som sebec.
 
 
 
 
 
 
 
Medvídek z Bogoty usnul a sní
na kříži z Golgoty spí.
Za třicet stříbrných
z medvídka padá sníh.
No a ti římští psi ho sjíždějí na saních
o Vánocích.
 
 
 
 
 
 
Vezmeme kufre a rozlúčime sa s našimi obchodnými partnermi. Čo s nimi bude ďalej už nie je naša vec. Povinne sme odohrali náš podiel na tejto hre. Zvyšok naozaj k šťastiu nepotrebujeme. V tejto brandži aj tak kope každý sám za seba. Niečo ako nadväzovať priateľstvá sa tu proste neodporúča. Je to lepšie pre všetkých zúčastnených i keď to tak spočiatku nemusí vyzerať. Až príliš vrelé vzťahy by nás mohli zbytočne ohroziť. Mohli by nás ich pričinením vydierať a tak podobne. Ak nič iné tak nikdy dopredu neviete kto vás môže podraziť a kto nie. Moc peňazí je riadne silná. Z toho dôvodu som si nikdy nikoho nenašiel aj keď som chcel. Nerád riskujem. Robím to iba keď nemám na výber. Ale hlavne by som nechcel partnerovi neustále klamať. Pravdu by som mu totiž nemohol povedať. Nie pokiaľ by som nechcel ohroziť jeho život.
 
 
 
 
 
 
 
Medvídku probuď se, prober se vstaň
psi se už sbíhají připrav si dlaň.
Slunce zas vychází cítíš tu zář
tlapku dáš v pěst nebo nastavíš tvář.
 
 
 
 
 
 
 
Batožinu naložíme do áut a zmizneme odtiaľ ako para nad hrncom. Okrem čerstvých koľají od kolies na nespevnenej ceste a jednej olejovej škvrny, nič nenasvedčuje tomu že sme tu kedy boli. Po príchode do základne všetko pokračuje rýchlo. Ani sa nenazdám a naši pracovníci balíčky s bielym práškom schovávajú a zašívajú do rozkošných plyšových medvedíkov. Tak a teraz viem určite, čo svojej neteri nemám kúpiť na Vianoce.
 
 
 
 
 
 
 
Římskejm psům a jejich úřadům
maxipes Herodes vánoční slib dal dnes.
Medvídek z Bogoty usnul a sní
na kříži z Golgoty spí.
Za třicet stříbrných
z medvídka padá sníh.
No a ti římští psi ho sjíždějí na saních
o Vánocích.
 
 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.